Romige maïssoep

28
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en rode peper.

Giet de maïs af, spoel af met water, voeg toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.

Voeg water en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook circa 10 minuten.

Bak het naan volgens de bereidingswijze op de verpakking

Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Pureer de maïs soep met een staafmixer en voeg de aardappel en paprika toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten.

Pluk en pureer de koriander met een flinke scheut olijfolie extra vierge tot korianderolie in het bakje van de staafmixer.

Snijd de bosuien in ringetjes.

Breng de soep op maak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de soep in kommen, voeg de bosuien toe en lepel de korianderolie erin. Serveer met naan.

Ingredienten

4
Personen

Romige maïssoep

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g maïskorrels uit blik
  • 500 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 zoete aardappel
  • 1 groene paprika
  • 2 naan
  • 1 bos koriander
  • olijfolie extra vierge
  • 1 bos bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g maïskorrels uit blik
  • 500 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 zoete aardappel
  • 1 groene paprika
  • 2 naan
  • 1 bos koriander
  • olijfolie extra vierge
  • 1 bos bosuien

Extra nodig

  • staafmixer met bijbehorend bakje
Geef je waardering
28