De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige macaronischotel met gehakt en ricotta

Een macaroni-schotel uit de oven is het ideale gerecht voor drukke dagen. Wij delen het recept met je.

15 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
romige macaronischotel

Een recept van

In dit macaronischotel-recept maken wij een variant met gehakt en kaas en voegen we er ricotta aan toe om het geheel romiger te maken. Het makkelijke aan dit recept is dat je praktisch alle groenten die je nog in je koelkast hebt liggen aan de saus kunt toevoegen. Snel en makkelijk.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. 
  2. Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en giet af.
  3. Snipper ondertussen de 2 uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de groenten in blokjes.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zijn.
  5. Voeg de groenten toe en bak kort mee zodat deze wat zachter worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
  7. Schep de macaroni door het mengsel. Verdeel de macaroni met de saus over een ruime ovenschaal en meng de ricotta erdoor. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de macaroni-schotel voor circa 25 minuten of tot de kaas goudbruin is gebakken.

BEKIJK HIER DE 20 LEKKERSTE OVENSCHOTELS VAN 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker