De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige macaronischotel met gehakt en ricotta

Een macaroni-schotel uit de oven is het ideale gerecht voor drukke dagen. Wij delen het recept met je.

20 min. voorbereidingstijd
25 min. oventijd
Direct naar recept
romige macaronischotel

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"In dit macaronischotel-recept maken wij een variant met gehakt en kaas en voegen we er ricotta aan toe om het geheel romiger te maken. Het makkelijke aan dit recept is dat je praktisch alle groenten die je nog in je koelkast hebt liggen aan de saus kunt toevoegen. Snel en makkelijk."

Bereidingswijze

Romige macaronischotel met gehakt en ricotta

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. 

  2. Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en giet af.

  3. Snipper ondertussen de 2 uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de groenten in blokjes.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zijn.

  5. Voeg de groenten toe en bak kort mee zodat deze wat zachter worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden.

  7. Schep de macaroni door het mengsel. Verdeel de macaroni met de saus over een ruime ovenschaal en meng de ricotta erdoor. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.

  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de macaroni-schotel voor circa 25 minuten of tot de kaas goudbruin is gebakken.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Heerlijke ovenschotel met veel groenten! Lukt altijd.
Gert Denekamp
24-08-2024
Lekker ga ik zeker maken
Nel Vaan de
22-04-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.