Romige macaronischotel met gehakt en ricotta
-
Verwarm de oven voor op 200˚C.
-
Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en giet af.
-
Snipper ondertussen de 2 uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de groenten in blokjes.
-
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zijn.
-
Voeg de groenten toe en bak kort mee zodat deze wat zachter worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak rul. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
-
Schep de macaroni door het mengsel. Verdeel de macaroni met de saus over een ruime ovenschaal en meng de ricotta erdoor. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
-
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de macaroni-schotel voor circa 25 minuten of tot de kaas goudbruin is gebakken.
2 reacties