Romige dahl
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
-
Schil de winterpeen. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember hierin aan. Voeg de garam masala en tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
-
Voeg nu de winterpeen, tomaten, rode linzen en 500 ml water toe aan de pan en roer goed door. Laat met de deksel op de pan 20-25 min sudderen.
-
Voeg in de laatste minuten de spinazie in delen toe aan de pan en roer tot het iets geslonken is. Roer de kokosmelk door de dahl en breng op smaak met peper en zout.
-
Hak de koriander en cashewnoten fijn. Garneer de dahl met de koriander en cashewnoten. Serveer met naan.
Snelle naan
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout in een keukenmachine of met de hand tot een licht plakkerig deeg.
-
Bestuif het aanrecht en een deegroller met bloem. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol deze bolletjes uit tot kleine ovaalvormige naan.
-
Bak de naan in een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur voor 2 minuten per kant.
0 reacties