De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige chocolademousse

Snijd de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Voeg een heel klein beetje melk toe zodat het straks lekker romig wordt. Hier mag een snufje piment en een snufje zout bij. Splits de eieren.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Romige chocolademousse

Bereidingswijze

Snijd de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Voeg een heel klein beetje melk toe zodat het straks lekker romig wordt. Hier mag een snufje piment en een snufje zout bij. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de chocolade samen met wat suiker.

Klop de eiwitten op met wat suiker. Meng 2/3e deel van de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de chocolade en spatel het er zacht erdoorheen. Doe het laatste deel er vervolgens bij en spatel de klontjes er voorzichtig uit. Giet het mengsel in een bakje en laat het opstijven in de koeling voor circa 2 uur.

Serveren:
Serveer de mousse op een bord. Dit kan met het gebruik van een hete lepel. Hierdoor glijdt de mousse gemakkelijk van je lepel. Op deze manier kun je er dan mooie quenelles van maken. Maak het af met wat cacao. Als laatste garneer je het met piment d’espelette.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.