De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige chocolademousse

Snijd de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Voeg een heel klein beetje melk toe zodat het straks lekker romig wordt. Hier mag een snufje piment en een snufje zout bij. Splits de eieren.

45 MIN
Romige chocolademousse

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Voeg een heel klein beetje melk toe zodat het straks lekker romig wordt. Hier mag een snufje piment en een snufje zout bij. Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan de chocolade samen met wat suiker.

Klop de eiwitten op met wat suiker. Meng 2/3e deel van de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de chocolade en spatel het er zacht erdoorheen. Doe het laatste deel er vervolgens bij en spatel de klontjes er voorzichtig uit. Giet het mengsel in een bakje en laat het opstijven in de koeling voor circa 2 uur.

Serveren:
Serveer de mousse op een bord. Dit kan met het gebruik van een hete lepel. Hierdoor glijdt de mousse gemakkelijk van je lepel. Op deze manier kun je er dan mooie quenelles van maken. Maak het af met wat cacao. Als laatste garneer je het met piment d’espelette.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker