De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rokerige chili-olie

Zelf een rokerige chili-olie maken? In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe het moet.

15 min voorbereidingstijd
Rokerige chili-olie

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Dit recept voor chili-olie is het lekkerste recept dat je ooit zult tegenkomen. Geloof mij maar."

Bereidingswijze

Rokerige chili-olie

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een pannetje op de barbecue tot circa 180 °C

    Verwarm dan de olie in een pan op je fornuis of kookplaat. 

  2. Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd de lente-ui in dunne stukjes.  

  3. Doe de knoflook, gember, lente-ui, chilivlokken, pinda’s en sesamzaad in een hittebestendige pot.  

  4. Giet de hete olie voorzichtig op de ingrediënten en roer goed door.  

  5. Voeg de suiker, vissaus en sojasaus toe en meng alles goed door.  

  6. Plaats kort een heet houtskooltje in de pot om de olie te roken. Verwijder het kooltje na enkele seconden. 

    Sla dan deze stap over. De chili-olie is dan niet rokerig maar nog steeds hartstikke lekker.  

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker