Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes.
De spruitjes:
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Kook de spruiten in circa 5 minuten beetgaar en giet af.
De sinaasappelsalade:
Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd halve schijven van de sinaasappel.
Pluk de muntbladeren en snijd ze fijn.
Roer een scheutje olijfolie door de munt.
Meng dit door de sinaasappel.
De rijstkoekjes:
Was de peterselie en pluk de blaadjes. Snijd de peterselie fijn.
Breek de eieren in een kom en klop ze los.
Meng de eieren met de rijst, bloem en peterselie.
Breng op smaak zout en peper.
Vorm 8 koekjes van het mengsel uit de kom.
Verwarm een koekenpan met een scheut olie.
Bak de rijstkoekjes aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin.
De spruitjes roerbakken:
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Pel en snipper de ui.
Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheut olie in een wokpan.
Fruit de ui en knoflook.
Voeg de champignons toe en bak ze circa 3 minuten.
Voeg de spruiten toe en bak ze nog circa 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout, peper en rasp de nootmuskaat.
0 reacties