De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode vrolijke kokoscurry met rijst

Een heerlijk kleurrijk currygerecht!

30 min kooktijd
Rode vrolijke kokoscurry met rijst

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Vrolijk kokoscurry met rijst

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Schil en snijd de bleekselderij in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, gember en een kwart van de bleekselderij 3 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak kort mee. Blus af met kokosmelk en laat op laag vuur circa 10 minuten koken. Voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd de stronk in dunne plakken. Snijd de koolvisfilet in blokjes. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Roer de broccoli, koolvis, en rode linzen door de kokoscurry en laat op laag vuur circa 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de kokoscurry met de helft van de peterselie. Serveer de rijst bij de kokoscurry.

Bleekselderijsalade

Pel en snijd de sinaasappels in stukjes. Pluk en hak de peterselie. Meng in een kom de peterselie, resterende bleekselderij, sinaasappel, honing en olijfolie met elkaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker