Rode bietenchili

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kipdrumsticks

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel de kipdrumsticks over een ovenschaal. Bestrooi met de kurkuma, een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een scheutje olie. Bak de kipdrumsticks in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Rode bietenchili

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Schil en snijd de rode bieten in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, komijnpoeder en de chilipoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika’s, rode bieten en de tomatenblokjes toe en laat circa 12 minuten bakken.
  • Giet de zwarte bonen en kidneybonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en de kidneybonen toe aan de pan met groente en warm circa 5 minuten door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de rode bietenchili en de kipdrumsticks over borden. Schep de zure room op de rode bietenchili en strooi de koriander erover.

Ingredienten

4
Personen

Rode bietenchili

  • 500 g kipdrumsticks
  • 2 tl kurkuma
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 rauwe rode bieten
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g kidneybonen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 bosje koriander
  • 125 ml zure room

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
6