Risotto
- Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
- Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren.
- Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.
Mediterrane broccoli
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.
- Kook de broccoliroosjes en de stronk van de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken.
- Verhit scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten.
- Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de risotto en de broccoli over borden.
0 reacties