Risotto met mediterrane broccoli

25
Makkelijk
Risotto met mediterrane broccoli

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Risotto

  • Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren.
  • Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.

Mediterrane broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.
  • Kook de broccoliroosjes en de stronk van de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken.
  • Verhit scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de risotto en de broccoli over borden.

Ingredienten

4
Personen

Risotto met mediterrane broccoli

  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 200 g feta
  • 2 stronken broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 280 g zongedroogde tomaten
  • 65 g pijnboompitten
Risotto met mediterrane broccoli
Geef je waardering
25