De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rijstpuddingbars

Miljuschka geeft een nieuwe draai aan de klassieke rijstpudding. Probeer deze heerlijke rijstpuddingbars met matcha.

100 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Miljuscha frisse start Rijstpuddingbars

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Op zoek naar een verrassend maar vreselijk lekker tussendoortje? Deze rijstpuddingbars met matcha en witte chocolade is dan misschien precies waar je naar op zoek bent. Het was in ieder geval het antwoord op mijn lekkere trek.

Bereidingswijze

Rijstpuddingbars

  1. Week de kleefrijst voor 1 nacht in koud water.

  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. 

  3. Giet de geweekte rijst af en spoel onder koud stromend water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het gehalveerde vanillestokje en het merg. Roer regelmatig door. 

  4. Voeg zodra de rijst gaar is de kokosmelk, honing en het zout toe en breng opnieuw aan de kook. Haal zodra het kookt het vanillestokje eruit en zet het vuur uit. 

  5. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp dan uit en roer door de warme rijst. Doe de deksel op de pan en laat de rijst voor 10 minuten afkoelen. 

  6. Giet de rijstpudding in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. 

Topping

  1. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en meng het matchapoeder erdoor. Meng de limoenrasp en de kokosrasp met elkaar in een ander kommetje. 

  2. Haal de rijstpudding uit de koelkast. Spuit de gesmolten chocolade in een zizag-beweging over de bovenkan. Besprenkel met het kokos-limoenmengsel. Laat voor 15 minuten opstijven in de koelkast. 

  3. Dompel een scherp mes in heet water en snijd de rijstpudding in 12 repen.  

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

     

     

    Deze rijstpuddingbars kan je voor 3 dagen in een luchtdicht bakje bewaren in de koelkast. 

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.