Rijstpuddingbars
-
Week de kleefrijst voor 1 nacht in koud water.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
-
Giet de geweekte rijst af en spoel onder koud stromend water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het gehalveerde vanillestokje en het merg. Roer regelmatig door.
-
Voeg zodra de rijst gaar is de kokosmelk, honing en het zout toe en breng opnieuw aan de kook. Haal zodra het kookt het vanillestokje eruit en zet het vuur uit.
-
Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp dan uit en roer door de warme rijst. Doe de deksel op de pan en laat de rijst voor 10 minuten afkoelen.
-
Giet de rijstpudding in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Topping
-
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en meng het matchapoeder erdoor. Meng de limoenrasp en de kokosrasp met elkaar in een ander kommetje.
-
Haal de rijstpudding uit de koelkast. Spuit de gesmolten chocolade in een zizag-beweging over de bovenkan. Besprenkel met het kokos-limoenmengsel. Laat voor 15 minuten opstijven in de koelkast.
-
Dompel een scherp mes in heet water en snijd de rijstpudding in 12 repen.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
Meld je aan en praat mee