Rijstcake met kailan, oftewel Chinese broccoli, en een heerlijke saus. Zo simpel en zo lekker! Eveline deelt haar recept.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

Rijstcake

  • 100 g rijstcakes
  • 2 eieren
  • 1 stengel bos-ui
  • 2 eetlepel teriyakisaus
  • 2 eetlepel water

Kailan

  • 4 st kailan (Chinese broccoli)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel oestersaus

Bereidingswijze

15 minuten

Rijstcake
Kluts de eieren. Snijd de bosui in grove ringen. Verhit olie in een koekenpan en (roer)bak de eieren. Voeg de bosui en rijstflakes toe en bak kort mee. Voeg de teriyakisaus en het water toe. Doe de deksel op de pan en kook 2 minuten. Serveer in een schaaltje.

Kailan
Stap 1:
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de kailan met een scheutje olie voor circa 1 minuut.

Stap 2:
Pel de knoflook en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een pan en rooster de knoflook goudbruin. Serveer de kailan met de oestersaus en knoflook.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Geef je waardering

Rijstcake met kailan
Rijstcake met kailan