- Verwarm de grill voor in de oven op 220°C.
- Breng een grote pan met aardappels en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels koken en champignons bakken:
- Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel en de hak de knoflook fijn.
- Verhit een pan met een scheutje olie, fruit de knoflook en bak de champignonplakjes in circa 5 minuten gaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen op een zeef.
De rösti maken:
- Giet de aardappels af en laat afkoelen, verwijder het velletje.
- Rasp de voorgekookte aardappels boven een kom.
- Verhit een pan met een scheutje olie.
- Verdeel de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem in de pan. En breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Zet het vuur laag en bak de rösti rustig in circa 10 minuten licht bruin en gaar.
- Draai de rösti halverwege om met behulp van een bord of deksel.
De mierikswortelcrème
- Snijd de bieslook fijn.
- Roer de roomkaas los met mierikswortel, bieslook.
- Voeg melk (of water) toe om de gewenste dikte te krijgen.
- Breng op maak met zout en peper.
De salade:
- Snijd de tomaten en de komkommer ik gelijke stukken.
- Meng met de rucola en de geraspte kaas.
- Voeg de gebakken champignons toe.
- Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.
- • Snijd de rösti in punten en serveer met de mierikswortelcrème, en de salade.
0 reacties