Rösti met groente salade

19
Makkelijk
Rösti met groente salade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill voor in de oven op 220°C.
  • Breng een grote pan met aardappels en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels koken en champignons bakken:

  • Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel en de hak de knoflook fijn.
  • Verhit een pan met een scheutje olie, fruit de knoflook en bak de champignonplakjes in circa 5 minuten gaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen op een zeef.


De rösti maken:

  • Giet de aardappels af en laat afkoelen, verwijder het velletje.
  • Rasp de voorgekookte aardappels boven een kom.
  • Verhit een pan met een scheutje olie.
  • Verdeel de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem in de pan. En breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Zet het vuur laag en bak de rösti rustig in circa 10 minuten licht bruin en gaar.
  • Draai de rösti halverwege om met behulp van een bord of deksel.


De mierikswortelcrème

  • Snijd de bieslook fijn.
  • Roer de roomkaas los met mierikswortel, bieslook.
  • Voeg melk (of water) toe om de gewenste dikte te krijgen.
  • Breng op maak met zout en peper.

De salade:

  • Snijd de tomaten en de komkommer ik gelijke stukken.
  • Meng met de rucola en de geraspte kaas.
  • Voeg de gebakken champignons toe.
  • Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.
  • • Snijd de rösti in punten en serveer met de mierikswortelcrème, en de salade.

Ingredienten

4
Personen

Rösti met salade

  • 4 grote aardappels
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 g roomkaas
  • 1 tl mierikswortel creme
  • 100 ml magere melk
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 250 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 100 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
Rösti met groente salade
Geef je waardering
19