Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab

7
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Quinoa

  • Breng het water met het groentebouillonblokje aan de kook en kook de quinoa in circa 15 minuten gaar. Giet de quinoa af.
  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de komkommer in de lengte door vieren en snijd de komkommer in blokjes.
  • Verwijder het groen van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de krab af.
  • Halveer de limoen.
  • Meng de quinoa met de avocado’s, komkommer, radijsjes, paprika, het sap van de limoen, krab en rivierkreeftjes en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Garneer met koriander.

Fruitboost

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Pureer in een hoge kom de aardbeien, blauwe bessen en de yoghurt met een staafmixer tot een gladde shake.

Ingredienten

4
Personen

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab

  • 800 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g quinoa
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 2 tomaten
  • 170 g krab uit blik
  • 1 limoen
  • 125 g rivierkreeftjes
  • 0.5 bos koriander

Fruitboost

  • 250 g aardbeien
  • 150 g blauwe bessen
  • 300 ml yoghurt

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
7