Quinoaburger met spicy yoghurtsaus

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gepofte tomaatjes en champignons

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Leg de tomaten en de helft van de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een scheut olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pof de tomaten en de champignons circa 20 in de oven.

Quinoaburger

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Was en kook de quinoa in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de quinoa af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Pel en snijd de sjalot in grove stukken.
  • Snijd de resterende champignons in vieren.
  • Pluk de koriander. Hak de stelen grof en bewaar de blaadjes voor de saus.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van de peper in grove stukken (houd de andere helft apart).
  • Pel de knoflook. Pureer in het hakmolentje van de staafmixer de sjalot met de rode peper, de rest van de champignons, de korianderstelen, knoflook, eieren, 2 eetlepels olijfolie, paneermeel, kerriepoeder, komijnpoeder tot een redelijk gladde massa.
  • Meng in een kom de gepureerde ingrediënten met de quinoa en vorm er gelijke burgers van.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de burgers om en om in circa 4 minuten goudbruin.
  • Snijd de onderkant van de little gem en maak de bladeren los.

Spicy yoghurtsaus

  • Snijd de achtergehouden peper fijn.
  • Snijd de blaadjes van de koriander fijn.
  • Meng in een kom de koriander met de peper, yoghurt en de paprikapoeder en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Snijd het brood in vier gelijke stukken en snijd de stukken brood in de lengte open. Verdeel de sla over het brood en leg er een burger bovenop. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Garneer met de champignons, tomaatjes en de yoghurtsaus.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte tomaten en champignons

  • 250 g champignons
  • 250 g cherrytomaten
  • olijfolie om in te bakken

Quinoaburger

  • 150 g quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 1 snufje kerriepoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 2 kropjes little gem

Yoghurtsaus

  • 100 ml volle yoghurt
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer met hakmolen
Geef je waardering
2