Quinoa met sinaasappel-komijnwortels

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Quinoa

  • Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe en giet alles af.
  • Pluk en snijd de koriander fijn.
  • Meng de olijfolie extra vierge, de helft van de koriander en de sesamolie erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper

Sinaasappel-komijnwortels

  • Halveer de sinaasappels en pers het sap uit boven een pan. Breng het sinaasappelsap met het water aan de kook.
  • Snijd de waspeen in schuine plakjes en kook circa 2 minuten. Voeg komijnzaad, boter en suiker toe en kook het vocht in tot de wortels gaar zijn. 

Geroosterde honingnootjes

  • Verwarm een pan en rooster de noten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en laat in circa 4 minuten karamelliseren.

Serveren
Verdeel de quinoa over borden en schep de sinaasappel-komijnwortels eroverheen. Verbrokkel de feta erover en verdeel de geroosterde honingnoten over het gerecht. Bestrooi met de resterende koriander.

Ingredienten

4
Personen

Quinoa

  • 300 g quinoa
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl sesamolie
  • 150 g feta

Sinaasappel-komijnwortels

  • 2 handsinaasappels
  • 200 ml water
  • boter
  • 500 g waspeen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el suiker

Geroosterde honingnootjes

  • 100 g gemengde noten
  • 1 el honing
Geef je waardering
3