Quinoa
- Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe en giet alles af.
- Pluk en snijd de koriander fijn.
- Meng de olijfolie extra vierge, de helft van de koriander en de sesamolie erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
Sinaasappel-komijnwortels
- Halveer de sinaasappels en pers het sap uit boven een pan. Breng het sinaasappelsap met het water aan de kook.
- Snijd de waspeen in schuine plakjes en kook circa 2 minuten. Voeg komijnzaad, boter en suiker toe en kook het vocht in tot de wortels gaar zijn.
Geroosterde honingnootjes
- Verwarm een pan en rooster de noten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en laat in circa 4 minuten karamelliseren.
Serveren
Verdeel de quinoa over borden en schep de sinaasappel-komijnwortels
eroverheen. Verbrokkel de feta erover en verdeel de geroosterde
honingnoten over het gerecht. Bestrooi met de resterende koriander.
0 reacties