De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quinoa-kikkererwtenburger met cheddar

30 MIN
Quinoa-kikkererwtenburger met cheddar

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Quinoa-kikkererwtenburger

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg eenderde van de kikkererwten toe.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit.
  • Mix in een keukenmachine de resterende kikkererwten, eieren, beschuiten, knoflook, het sap en de rasp van de citroen, olijfolie, komijnzaad, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng in een kom het kikkererwtenmengsel met de quinoa. Vorm burgers van het quinoa-kikkererwtenmengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers circa 2 minuten aan beide kanten. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rasp de cheddar.
  • Verdeel de kaas over de burgers en bak circa 5 minuten in de oven.

Gekaramelliseerde uienringen

  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Leg de uienringen in de pan, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en fruit de uienringen circa 5 minuten. Breng op smaak met de honing. Blus af met de frambozenazijn. Laat de uien circa 5 minuten sudderen.

Groente

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril circa 1 minuut.
  • Snijd de little gem in vieren. Besmeer de little gem met olie en rooster circa 1 minuut aan beide kanten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de tomaat in dikke plakken.

Spicy paprikamayo

  • Meng de mayonaise met de ketchup, chiliflakes, gerookte paprikapoeder, het sap van een halve citroen en de ras el hanout. 

Opbouw

  • Beleg een hamburgerbroodje met een laagje spicy mayonaise, quinoa-kikkererwtenburger, little gem, tomaat, gekaramellisserde uien en nog een beetje spicy mayonaise.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker