Quinoa-kikkererwtenburger met cheddar

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Quinoa-kikkererwtenburger

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg eenderde van de kikkererwten toe.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit.
  • Mix in een keukenmachine de resterende kikkererwten, eieren, beschuiten, knoflook, het sap en de rasp van de citroen, olijfolie, komijnzaad, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng in een kom het kikkererwtenmengsel met de quinoa. Vorm burgers van het quinoa-kikkererwtenmengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers circa 2 minuten aan beide kanten. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rasp de cheddar.
  • Verdeel de kaas over de burgers en bak circa 5 minuten in de oven.

Gekaramelliseerde uienringen

  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Leg de uienringen in de pan, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en fruit de uienringen circa 5 minuten. Breng op smaak met de honing. Blus af met de frambozenazijn. Laat de uien circa 5 minuten sudderen.

Groente

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril circa 1 minuut.
  • Snijd de little gem in vieren. Besmeer de little gem met olie en rooster circa 1 minuut aan beide kanten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de tomaat in dikke plakken.

Spicy paprikamayo

  • Meng de mayonaise met de ketchup, chiliflakes, gerookte paprikapoeder, het sap van een halve citroen en de ras el hanout. 

Opbouw

  • Beleg een hamburgerbroodje met een laagje spicy mayonaise, quinoa-kikkererwtenburger, little gem, tomaat, gekaramellisserde uien en nog een beetje spicy mayonaise.

Ingredienten

4
Personen

Quinoa-kikkererwtenburger

  • 200 g quinoa
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 100 g cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes

Gekaramelliseerde uien

  • 2 rode uien
  • 1.5 el honing
  • 2 el frambozenazijn

Groente

  • 1 krop little gem
  • 1 tomaat

Spicy mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 0.5 citroen
  • 1 tl ras el hanout

Extra nodig

  • rasp
  • grillpan
Geef je waardering
5