Perfect voor bij de lunch of als avond eten. Erg lekker en rijk gevuld met de lekkerste ingrediënten. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Bretons deeg

  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 Snufje zout
  • 160 g roomboter
  • 1/2 ei

vulling

  • 200 g spekjes
  • 500 g verse spinazie
  • 100 g Gruyère
  • tijm
  • 6 eieren
  • 150 ml slagroom
  • peper en zout

Benodigdheden

  • springvorm 20 cm laag of quichevorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Bretons deeg 
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Meng met de hand de bloem, bakpoeder en het zout. Meng in de andere kom met de keukenmixer de boter en ei en de citroenrasp. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het een stevig deeg word. Verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. Rol daarna uit en doe het in een quichevorm. 

Vulling 
Bak de spekjes en de spinazie in een pan en verdeel daarna over het deeg. Rasp hier de helft van de Gruyère overheen. Mix de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de vorm en rasp de rest van de Gruyère over de vorm. Bak voor 20 min op 175 ˚C. 

Geef je waardering

31
QUICHE
QUICHE