Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pumpkin chili chicken
- Schil en snijd de pompoen in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de kipdrumsticks toe, bestrooi met een beetje zout en bak in circa 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water, kaneelstokje, pompoen, tomatenblokjes en chilisaus toe. Breng aan de kook en kook met deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.
- Schil en snijd de appel in blokjes en voeg met het bouillonblokje toe aan de pan.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Roer de peterselie en de bosui erdoor.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de pumpkin chili chicken over de rijst.
Tip
- Snijd het dikke gedeelte van de drumsticks in met een scherp mes. Hierdoor garen de drumsticks sneller.
0 reacties