Pumpkin chili chicken

1
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pumpkin chili chicken

  • Schil en snijd de pompoen in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de kipdrumsticks toe, bestrooi met een beetje zout en bak in circa 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water, kaneelstokje, pompoen, tomatenblokjes en chilisaus toe. Breng aan de kook en kook met deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.
  • Schil en snijd de appel in blokjes en voeg met het bouillonblokje toe aan de pan.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Roer de peterselie en de bosui erdoor.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de pumpkin chili chicken over de rijst.

Tip

  • Snijd het dikke gedeelte van de drumsticks in met een scherp mes. Hierdoor garen de drumsticks sneller.

Ingredienten

4
Personen

Pumpkin chili chicken

  • 300 g witte rijst
  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g kipdrumsticks
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml chilisaus
  • 1 appel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bosui
Geef je waardering
1