Pruimentaart en kaneeldrank

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 20 minutes totale tijd

Pruimentaart
Verwarm de oven op 175°C. Snijd de pruimen, sukade, bigareaux en citroenschil klein, meng ze door elkaar en breng met de basterdsuiker en het water al roerend aan de kook. Kook op laag vuur tot een zachte brij. Haal de pan van het vuur af en laat afkoelen. Meng de helft van de kersenlikeur en de rum door het vruchtenmengsel. Meng de boter en de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de bloem en de specerijen. Spatel door het botermengsel, meng met het pruimenmengsel en schep het beslag in een ingevet taartblik. Bak de taart in de oven in circa 1 uur gaar. Haal de taart uit de vorm en besprenkel de taart met het achtergehouden kersenlikeurmengsel.

Kaneeldrank
Schil de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk, vanille, citroenschil, suiker en kaneel aan de kook. Haal de pan van het vuur, zeef de melk en schenk de melk terug in de pan. Kluts de eieren en roer er een scheutje warme melk door. Schenk het eimengsel bij de rest van de melk, voeg de nootmuskaat toe en gaar op laag vuur. Serveer de kaneeldrank warm in glazen en bestrooi met kaneelpoeder.

Ingredienten

8
Personen

Pruimentaart

  • 500 g gedroogde pitloze pruimen
  • 100 g sukade
  • 100 g bigareaux (gekonfijte kersen)
  • 1 partje citroenschil
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 125 ml kersenlikeur
  • 125 ml bruine rum
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 400 g bloem
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl all spice
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 0.5 tl kardemom
  • 0.5 tl foelie

Pruimentaart

  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 l melk
  • 100 g poedersuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eieren
  • 0.5 tl nootmuskaat
Geef je waardering
0