De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pruimentaart en kaneeldrank

Verwarm de oven op 175°C. Snijd de pruimen, sukade, bigareaux en citroenschil klein, meng ze door elkaar en breng met de basterdsuiker en het water al roerend aan de kook. Kook op laag vuur tot een zachte brij. Haal de pan van het vuur af en laat afkoelen.

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pruimentaart en kaneeldrank

Bereidingswijze

Pruimentaart
Verwarm de oven op 175°C. Snijd de pruimen, sukade, bigareaux en citroenschil klein, meng ze door elkaar en breng met de basterdsuiker en het water al roerend aan de kook. Kook op laag vuur tot een zachte brij. Haal de pan van het vuur af en laat afkoelen. Meng de helft van de kersenlikeur en de rum door het vruchtenmengsel. Meng de boter en de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de bloem en de specerijen. Spatel door het botermengsel, meng met het pruimenmengsel en schep het beslag in een ingevet taartblik. Bak de taart in de oven in circa 1 uur gaar. Haal de taart uit de vorm en besprenkel de taart met het achtergehouden kersenlikeurmengsel.

Kaneeldrank
Schil de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk, vanille, citroenschil, suiker en kaneel aan de kook. Haal de pan van het vuur, zeef de melk en schenk de melk terug in de pan. Kluts de eieren en roer er een scheutje warme melk door. Schenk het eimengsel bij de rest van de melk, voeg de nootmuskaat toe en gaar op laag vuur. Serveer de kaneeldrank warm in glazen en bestrooi met kaneelpoeder.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.