Provençaalse visstoof
- Pel en snijd de uien in grove stukken.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
- Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de Provençaalse kruiden circa 2 minuten. Voeg de venkel, bleekselderij, haricots verts en de prei toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erop en breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten met de deksel op de pan.
- Snijd de kabeljauw en de zalm in grove stukken.
- Halveer de olijven.
- Voeg de kabeljauw, zalm, mosselen en de olijven toe en kook circa 5 minuten mee tot de mosselen open staan en de vis gaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Snijd het stokbrood in plakken.
- Verdeel de Provençaalse visstoof over borden en serveer het brood ernaast.
0 reacties