Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Provençaalse Visstoof

  • 2 uien
  • 1 venkelknol
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 g haricots verts
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • 800 g tomatenblokjes
  • 100 g kabeljauwfilet
  • 100 g zalmfilet
  • 1 kg mosselen in schelp
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 meergranenstokbroden

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Provençaalse visstoof

  • Pel en snijd de uien in grove stukken.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de Provençaalse kruiden circa 2 minuten. Voeg de venkel, bleekselderij, haricots verts en de prei toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erop en breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Snijd de kabeljauw en de zalm in grove stukken.
  • Halveer de olijven.
  • Voeg de kabeljauw, zalm, mosselen en de olijven toe en kook circa 5 minuten mee tot de mosselen open staan en de vis gaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

    • Snijd het stokbrood in plakken.
      • Verdeel de Provençaalse visstoof over borden en serveer het brood ernaast.

      Geef je waardering

      17
      Provençaalse visstoof