Geroosterde aardappels
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Was de aardappels en snijd de aardappels in parten. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Provençaalse groente
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Pel en snijd de uien grof.
- Snijd de venkelknollen in de lengte in vieren, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in parten.
- Ris de rozemarijn en de tijm en hak de kruiden fijn.
- Giet de geroosterde gele paprika af en snijd ze in grove stukken.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de knoflook, uien, venkelknollen, rozemarijn en tijm circa 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en de harissa toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en verwarm circa 1 minuut. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Varkenshaas
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeter dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verwarm de grillpan en gril de varkenshaas om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk de varkenshaas met de honing.
0 reacties