Provençaalse spiesjes met avocadosalade

0
Makkelijk
Provençaalse spiesjes met avocadosalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de satéprikkers in een glas water.

Krielaardappels

Meng in een ovenschaal de aardappels, de helft van de Provençaalse kruiden en een flinke scheut olie met elkaar. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Provençaalse spiesjes

Pel en snijd de knoflook. Meng voor de marinade een flinke scheut olijfolie met de knoflook en meng de resterende Provençaalse kruiden erdoor. Snijd het spek en de varkenshaas in blokjes en leg in de marinade. Snijd de courgette in grove blokjes, pel en snijd de ui in grove stukken en voeg ook toe aan de marinade. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de marinade. Rijg de varkenshaas, courgette, spek, rode paprika en rode ui om en om aan de satéprikkers. Verwarm een grillpan en gril de spiesjes om en om circa 5 minuten. Leg de spiesjes op de aardappels en laat circa 8 minuten doorgaren in de oven.

Salade

Meng in een grote kom de azijn en olijfolie vergine met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Halveer de avocado en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en schep de blokjes met een lepel uit de schil. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Meng de avocado, tomaten en lente-uitjes door dressing. 

Ingredienten

4
Personen

Provençaalse spiesjes

  • 700 g voorgekookte aardappels
  • 2 el provençaalse kruiden
  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gerookt spek
  • 250 g varkenshaas
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika

Avocadosalade

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie vergine
  • 2 avocado's
  • 4 trostomaten
  • 1 bosje bosuitjes
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • 8 satéprikkers
Provençaalse spiesjes met avocadosalade
Geef je waardering
0