Prosciutto-preiquiche zonder deeg

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Prosciutto-preiquiche zonder deeg

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Halveer de preien in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de prosciutto in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei, prosciutto en de Provençaalse kruiden circa 5 minuten. Haal de groente uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
  • Rasp de emmentaler.
  • Meng in een kom de eieren, hüttenkäse en de emmentaler. Roer de prei met de prosciutto erdoor en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal.
  • Snijd de tomaten in plakken en beleg de bovenkant van de ovenschotel met de plakken tomaat.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 25 minuten gaar.

Salade

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de olijven.
  • Meng in een kom de ui, olijven, rucola en de olijfolie. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Snijd het brood in plakken.
  • Verdeel de prosciutto-preiquiche zonder deeg over borden. Serveer het brood en de salade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Prosciutto-preiquiche zonder deeg

  • 3 preien
  • 80 g prosciutto
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • 50 g Emmentaler
  • 3 eieren
  • 200 g Hüttenkäse
  • 2 tomaten
  • 8 sneetjes boerenbruinbrood

Salade

  • 1 rode ui
  • 75 g zwarte olijven
  • 75 rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • rasp
  • ovenschaal
Geef je waardering
3