De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pretzels met gezouten karamel

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, los de gist hierin op en laat even staan. Mix de bloem, , klontjes boter, suiker en het zout op een lage stand. Voeg rasp van de schil van een sinaasappel toe. Giet de eieren en het gistmengsel erbij en mix het geheel tot het deeg samenkomt.

150 MIN
Pretzels met gezouten karamel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Briochedeeg
Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, los de gist hierin op en laat even staan. Mix de bloem, , klontjes boter, suiker en het zout op een lage stand. Voeg rasp van de schil van een sinaasappel toe. Giet de eieren en het gistmengsel erbij en mix het geheel tot het deeg samenkomt. Mix nog circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg daarna de gehakte chocolade toe aan het deeg. Meng het geheel tot een soepel, zacht en glanzend deeg en voeg de honing eraan toe. Dek het deeg af met plasticfolie. Laat het deeg in circa 2 uur rijzen tot dubbel formaat, in een met bloem bestoven mengkom.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Druk voorzichtig de lucht uit het deeg en verdeel het in vier stukken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rol van circa 3 centimeter dik. Klop een ei los. Vorm de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat door de uiteinden van de deegrol naar elkaar toe te brengen en kruislings vast te maken aan de onderrand van de cirkel. Bestrijk de pretzels met het losgeklopte ei. Laat nog 15 minuten narijzen en bak ze daarna in circa 15 minuten goudbruin, luchtig en gaar.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker. Roer voorzichtig de slagroom erdoor. Laat het geheel nog circa een minuut zachtjes koken tot een gladde karamel is ontstaan en haal de pan direct van het vuur. Snijd de gezouten boter in blokjes en roer door de karamel.

Garnering
Giet de karamelsaus over de bovenkant van de pretzels. Bestrooi met grof zeezout.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker