De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Prei-stamppot met slavinken en mosterdjus

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Prei-stamppot met slavinken en mosterdjus

Bereidingswijze

Aardappel-preistamppotje
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de prei in de lengte, was en snijd de prei in gelijke dunne halve ringetjes. Blancheer de prei in circa 2 minuten beetgaar en giet af. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk in een pannetje. Maak de puree smeuïg met de melk en de boter. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de prei en zongedroogde tomaten door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Slavinken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng het sjalotje, knoflook, gehakt, ei, paneermeel en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm vier gelijke pillen. Wikkel het katenspek eromheen en bestrijk met honing. Verdeel de slavinken over een met olie ingevette ovenschaal en bak de slavinken in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Mosterdjus
Smelt de boter in een pan en voeg de mosterd toe.

Serveren
Schep het stamppotje in het midden van het bord. Leg er een slavink bij en besprenkel met de mosterdjus.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.