Prei-stamppot met slavinken en mosterdjus

17
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Aardappel-preistamppotje
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de prei in de lengte, was en snijd de prei in gelijke dunne halve ringetjes. Blancheer de prei in circa 2 minuten beetgaar en giet af. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk in een pannetje. Maak de puree smeuïg met de melk en de boter. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de prei en zongedroogde tomaten door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Slavinken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng het sjalotje, knoflook, gehakt, ei, paneermeel en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm vier gelijke pillen. Wikkel het katenspek eromheen en bestrijk met honing. Verdeel de slavinken over een met olie ingevette ovenschaal en bak de slavinken in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Mosterdjus
Smelt de boter in een pan en voeg de mosterd toe.

Serveren
Schep het stamppotje in het midden van het bord. Leg er een slavink bij en besprenkel met de mosterdjus.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-preistamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 preien
  • 100 ml melk
  • 1 klontje roomboter
  • 100 g zongedroogde tomaten

Slavinken

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 el grove mosterd
  • 8 plakken katenspek
  • 1 el honing

Mosterdjus

  • 3 el roomboter
  • 1 el grove mosterd

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
17