Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Prei in exotische kerriesaus
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen. Kook de preien in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Snijd de onder- en bovenkant van de rode peper en rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper fijn.
- Smelt de boter in een pan en fruit de rode peper en de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 1 minuut. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe. Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Kook circa 5 minuten tot de saus dikker geworden is.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Voeg de prei, paprika en mango toe en kook circa 2 minuten door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de koriander grof en roer met de taugé door het gerecht.
Varkenshaas
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de varkenshaas in stukjes van circa 3 centimeter dik. Leg er plasticfolie op en druk de plakjes een beetje plat. Bestrooi met versgemalen peper en sprenkel er een beetje olie over. Gril de varkenshaas om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje zout.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de prei in exotische kerriesaus en de varkenshaas over de rijst.
0 reacties