Pozole uit Mexico

0
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Varkensvlees
Breng het water met de varkenslapjes, hamschijf en het zout aan de kook. Schuim af wanneer het water aan de kook komt. Kook het vlees in circa 45 minuten gaar.
Haal het vlees uit de pan en snijd het vlees in repen (het kookwater heb je niet meer nodig).

Pozole
Verwarm een scheut olie in een grote soeppan en bak de kippendijen op het vel goudbruin. Pel en snijd de ui grof. Pel en plet de knoflook. Voeg de ui, knoflook en een beetje zout toe aan de pan met kip. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Bind de koriander vast met een stuk touw. Voeg koriander toe aan de pan en laat circa 20 minuten koken. Haal de kippendijen uit de pan en laat afkoelen. Voeg de maiz pozolero toe aan de pan en kook circa 25 minuten mee. Snijd de kippendijen in repen en voeg samen met het varkensvlees toe aan de pan. Kook het geheel circa 5 minuten door.

Garnituur
Pluk en hak de oregano grof. Pel en snipper sjalot. Snijd de peper in dunne ringen. Snijd de limoen in 6 parten.

Serveren
Serveer de soep in een grote kom en serveer de garnituren er in kleine kommetjes naast.

Ingredienten

4
Personen

Varkensvlees

  • 1.5 l water
  • 0.5 kg varkenslapjes
  • 250 g hamschijf (gekookte ham)
  • 1 tl zout

Pozole

  • olie
  • 6 kippendijen zonder bot
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2.5 l water
  • 0.5 bosje koriander
  • 500 g maiz pozolero

Garnituur

  • 4 takjes oregano
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 1 limoen

Extra nodig

  • 2 grote soeppannen
  • schuimspaan
  • keukentouw
Geef je waardering
0