De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pozole uit mexico

50 min kooktijd
Pozole uit Mexico

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Varkensvlees
Breng het water met de varkenslapjes, hamschijf en het zout aan de kook. Schuim af wanneer het water aan de kook komt. Kook het vlees in circa 45 minuten gaar.
Haal het vlees uit de pan en snijd het vlees in repen (het kookwater heb je niet meer nodig).

Pozole
Verwarm een scheut olie in een grote soeppan en bak de kippendijen op het vel goudbruin. Pel en snijd de ui grof. Pel en plet de knoflook. Voeg de ui, knoflook en een beetje zout toe aan de pan met kip. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Bind de koriander vast met een stuk touw. Voeg koriander toe aan de pan en laat circa 20 minuten koken. Haal de kippendijen uit de pan en laat afkoelen. Voeg de maiz pozolero toe aan de pan en kook circa 25 minuten mee. Snijd de kippendijen in repen en voeg samen met het varkensvlees toe aan de pan. Kook het geheel circa 5 minuten door.

Garnituur
Pluk en hak de oregano grof. Pel en snipper sjalot. Snijd de peper in dunne ringen. Snijd de limoen in 6 parten.

Serveren
Serveer de soep in een grote kom en serveer de garnituren er in kleine kommetjes naast.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker