Popey-pakketjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
- Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
- Snijd de spinazie fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng in een kom de spinazie, spekreepjes, ricotta en knoflook en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Verdeel het spinaziemengsel over het midden van het bladerdeeg. Bestrijk de randen met water en vouw dubbel tot een driehoekje. Druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de pakketjes met zonnebloemolie en bestrooi met sesamzaadjes
- Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Salade
- Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het brood in circa 5 minuten krokant.
- Meng in een grote kom sap van de sinaasappel, mosterd, olijfolie, een beetje zout en peper.
- Pluk de sla. Schil en rasp de bospenen fijn.
- Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
- Meng de sla, bospenen en avocado door de dressing en strooi de blokjes brood erover.
Meld je aan en praat mee