Pompoensoep
Week in een kom het zoutvlees en de varkensstaart in ruim water een nacht in de koelkast. Giet het vlees af en dep het goed droog. Verhit olie in een pan en braad het vlees aan. Schenk er water op tot het vlees onder staat en kook circa 30 minuten. Giet het vlees af. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukjes. Pel en snijd de ui en wortel in stukjes. Breng de pompoen, wortel, ui, laurier, tijm, kaneel en het vlees, in zoveel water dat het net onder staat, aan de kook. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd ze in stukjes. Roer de peper door de soep en laat de soep op laag vuur circa 1 uur doorkoken. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Voeg de aardappels 15 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de soep. Haal het vlees uit de soep en snijd het vlees in stukjes. Pureer de soep en roer het vlees erdoor. Serveer de soep met verse koriander.
Gemarineerde dorade
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Besprenkel de vis met limoensap en bestrooi met zout en peper. Snijd de vis in reepjes, verdeel de vis over borden en breng op smaak met zout, peper en kokosmelk. Snijd de bosuitjes in ringen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de eieren in partjes. Verdeel de groente en de eieren over de vis.
pompoensoep en gemarineerde dorade
Week in een kom het zoutvlees en de varkensstaart in ruim water een nacht in de koelkast. Giet het vlees af en dep het goed droog. Verhit olie in een pan en braad het vlees aan. Schenk er water op tot het vlees onder staat en kook circa 30 minuten.
0 reacties