Stap 1: Pompoen roosteren
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje olie en rooster de pompoen op een bakplaat met bakpapier circa 30 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen.
Stap 2: Kersen-portsaus
Snipper de sjalot fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de sjalot circa 1 minuut. Voeg de honing en de port toe en laat tot de helft inkoken. Meng de boter met een garde door de saus en voeg de kersen toe. Breng de saus op smaak met zout.
Stap 3: Pompoenmedaillons
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui fijn. Snijd de knoflook fijn. Prak de pompoen met een vork of een pureestamper tot puree. Meng de pompoenpuree, quinoa, ui, knoflook, eieren, paneermeel en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper. Vorm met vochtige handen 8 medaillons van het pompoenmengsel. Verhit een scheut olie in een pan en bak de medaillons in circa 6 minuten rondom goudbruin.
Stap 4: spruiten
Verwijder de kontjes van de spruiten en snijd de spruiten in plakjes. Smelt de boter in een pan en gaar de spruiten circa 3 minuten totdat ze zacht maar nog steeds groen zijn. Voeg de pompoenpitten toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg een klein scheutje water toe en laat nog circa 2 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Serveer met de pompoenmedaillon en kersen-portsaus.
TIP Van Rudolph: Garneer het gerecht met een toefje cress, waterkers of veldsla.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties