Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

Jagerskip

  • olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 rode ui
  • 4 bospeentjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 glas rode wijn
  • 200 g pitloze groene olijven
  • 100 g kapperappeltjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el rode wijnazijn

Gegratineerde aardappels

  • 500 g roseval aardappels
  • 1 groene paprika
  • 1 rode peper
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
Jagerskip
Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en bak de kip rondom goudbruin.
Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Pel en snijd de ui grof. Fruit de ui in de pan waarin de kip gebakken is. Schil en snijd de bospeen en bleekselderij fijn. Bak de gesneden groente circa 4 minuten met de uien mee. Leg de kip terug in de pan en blus af met de rode wijn. Voeg de olijven, kapperappeltjes, tomatenblokjes, rozemarijn en de peterselie toe. Laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen. Haal de deksel na 40 minuten van de pan en laat nog 20 minuten zonder deksel pruttelen. Breng het gerecht op smaak met rode wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper.

Gegratineerde aardappels
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes. Kook de aardappels circa 8 minuten. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Snijd de paprika in grove stukken. Snijd de peper fijn. Meng de aardappels, paprika, peper en een scheut olijfolie met elkaar en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de aardappels in de oven in circa 15 minuten gaar.

Serveren
Verdeel de kip over de borden, schep wat groente en het vocht erbij. Serveer met de gegratineerde aardappels.

Geef je waardering

90
Pollo alla cacciatora con patate gratinate (Jagerskip met gegratineerde aardappel)