De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige maïssoep

Een heerlijke vegetarische maissoep geserveerd met ei en pitabroodjes.

30 min kooktijd
Pittige maïssoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de eieren.

We beginnen met de soep:

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snijd tomaat doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwarm een hoge pan met olie. Fruit uit en knoflook. Voeg tomaat, paprika, 300 gram maiskorrels met vocht en currypasta toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur circa 15 minuten zacht koken.

Nu gaan we de eieren en pitabroodjes bereiden:

Rooster de pitabroodjes. Kook de eieren in circa 7 minuten hard en snijd in vieren.

Tot slot gaan we de soep pureren:

Pureer met een staafmixer de soep goed. Voeg de resterende maïskorrels toe, warm kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de koriander fijn.

Voor erbij:

Serveer de soep met ei erin en koriander.

Serveer de pitabroodjes met zure room. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker