Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de eieren.
We beginnen met de soep:
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snijd tomaat doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwarm een hoge pan met olie. Fruit uit en knoflook. Voeg tomaat, paprika, 300 gram maiskorrels met vocht en currypasta toe. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur circa 15 minuten zacht koken.
Nu gaan we de eieren en pitabroodjes bereiden:
Rooster de pitabroodjes. Kook de eieren in circa 7 minuten hard en snijd in vieren.
Tot slot gaan we de soep pureren:
Pureer met een staafmixer de soep goed. Voeg de resterende maïskorrels toe, warm kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de koriander fijn.
Voor erbij:
Serveer de soep met ei erin en koriander.
Serveer de pitabroodjes met zure room.
0 reacties