Pittige kip met bonenstoof

6
Makkelijk
Pittige kip met bonenstoof

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst en bouillon

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Pittige kip

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  • Halveer de prei over de lengte, was de prei en snijd de prei in ringen.  
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de chilipoeder circa 3 minuten.
  • Voeg de kippendijen en de chorizo toe en bak de kippendijen om en om goudbruin.
  • Voeg de tomaten en de prei toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Blus af met water en voeg het bouillonblokje toe. Stoof de kip met deksel op de pan circa 10 minuten op middeloog vuur.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het papje door de kip.
  • Spoel de kidneybonen af, meng ze door de kip en warm goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Pittige kip met bonenstoof

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 0.5 chorizoworst
  • 1 prei
  • 4 kippendijen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 ml water
  • 300 g kidneybonen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el maïzena
  • 0.25 bosje koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Pittige kip met bonenstoof
Geef je waardering
6