Rijst en bouillon
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pittige kip
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
- Halveer de prei over de lengte, was de prei en snijd de prei in ringen.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de chilipoeder circa 3 minuten.
- Voeg de kippendijen en de chorizo toe en bak de kippendijen om en om goudbruin.
- Voeg de tomaten en de prei toe en bak circa 2 minuten mee.
- Blus af met water en voeg het bouillonblokje toe. Stoof de kip met deksel op de pan circa 10 minuten op middeloog vuur.
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het papje door de kip.
- Spoel de kidneybonen af, meng ze door de kip en warm goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
1 reactie