Pittige gehaktballetjes

4
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pittige gehaktballetjes

Pel en snipper de sjalot. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Meng het gehakt met de sjalot, peper, ei, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom bruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Schenk het water erbij en voeg de mosterd, knoflook, ketchup en ketjap manis toe en laat het geheel nog circa 8 minuten pruttelen.

Aardappels

Schil en snijd de aardappels in vieren. Schep ze in een pan met water met een beetje zout, breng aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Bloemkool met kaassaus

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes in circa 3 minuten gaar. Giet de bloemkoolroosjes af. Smelt de boter in een kleine pan. Roer de bloem door de boter en laat, onder continu roeren, ongeveer 1 minuut garen. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 5 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit, roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Schep de aardappels en de bloemkool op borden. Schep er een flinke lepel kaassaus over. Verdeel de gehaktballetjes eromheen en schep er een lepel jus over.

Ingredienten

4
Personen

Pittige gehaktballetjes

  • 1 sjalotje
  • 0.5 rode peper
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml water
  • 1 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • 1 el ketjap manis

Aardappels

  • 800 g kruimige aardappelen

Bloemkool met kaassaus

  • 1 bloemkool
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 300 ml melk
  • 200 g geraspte kaas
Geef je waardering
4