De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige biefstuk met romige kool en ovenfrietjes

Een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Hollandse keuken!

30 min kooktijd
Pittige biefstuk met romige kool en ovenfrietjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Ovenfrietjes

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappels in frietjes en kook ze in circa 6 minuten beetgaar in de pan met water. Giet af en stoom droog. Ris en hak de rozemarijn fijn. Schenk een scheut olijfolie bij de frieten en bestrooi met de rozemarijn en een beetje zout. Hussel goed door en verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Hussel af en toe door elkaar.

Romige kool

Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in hele dunne reepjes. Schil en snijd de winterpeen in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de wortel en kool circa 5 minuten. Schenk de kookroom erbij en stoof de kool circa 5 minuten met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 4 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pittige biefstuk

Kneus de peperkorrels door er met een pannetje voorzichtig op te drukken. Druk de biefstukken met beide kanten in de peperkorrels. Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.

Knoflook-bieslookolie

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng de knoflook, de bieslook en de olie met elkaar.

Serveren

Schep de romige kool op het midden van de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de kool. Schep de knoflook-bieslookolie erover en serveer de frietjes erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker