De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pita’s gevuld met groente

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst. Rijst koken: Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Afgieten en droog stomen. De yoghurtsaus maken: Pluk de dille en snijd de dille fijn. Pel en hak de knoflook. Roer de knoflook samen met de dille door de yoghurt.

30 MIN
Pita’s gevuld met groente

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.

Rijst koken:

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Afgieten en droog stomen.

De yoghurtsaus maken:

Pluk de dille en snijd de dille fijn. Pel en hak de knoflook.

Roer de knoflook samen met de dille door de yoghurt.

Breng op smaak met zout en peper.

De roomkaas:

Pel en snipper de uien. Pel en hak 2 tenen knoflook.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine dunne reepjes.

Verhit olie in een pan. Fruit hierin de gesnipperde ui, de knoflook, paprikareepjes, kerriepoeder en sambal circa 3 minuten.

Schep in een kom en laat afkoelen.

Roer de roomkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

De groente grillen en rijst bakken:

Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm. Snijd fijn.

Meng in een kom de kruiden, met een flinke scheut olijfolie, zout en peper.

Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in dunne plakken.

Was de aubergine en snijd in plakken. Bestrijk de plakken met de kruidenolie.

Verwarm een grillpan Grill hierop de plakken courgette en aubergine aan beide kanten in een mooie ruit.

Verhit een scheut olie en fruit hierin de currypasta.

Roer de gekookte rijst erdoor.

Was en droog de rucola goed. Rooster de pitabroodjes. Snijd open en besmeer de binnenkant met de gemaakte roomkaas. Vul ze met de gegrilde groente plakken, rucola en geraspte kaas.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker