Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
Rijst koken:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Afgieten en droog stomen.
De yoghurtsaus maken:
Pluk de dille en snijd de dille fijn. Pel en hak de knoflook.
Roer de knoflook samen met de dille door de yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper.
De roomkaas:
Pel en snipper de uien. Pel en hak 2 tenen knoflook.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine dunne reepjes.
Verhit olie in een pan. Fruit hierin de gesnipperde ui, de knoflook, paprikareepjes, kerriepoeder en sambal circa 3 minuten.
Schep in een kom en laat afkoelen.
Roer de roomkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
De groente grillen en rijst bakken:
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm. Snijd fijn.
Meng in een kom de kruiden, met een flinke scheut olijfolie, zout en peper.
Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in dunne plakken.
Was de aubergine en snijd in plakken. Bestrijk de plakken met de kruidenolie.
Verwarm een grillpan Grill hierop de plakken courgette en aubergine aan beide kanten in een mooie ruit.
Verhit een scheut olie en fruit hierin de currypasta.
Roer de gekookte rijst erdoor.
Was en droog de rucola goed. Rooster de pitabroodjes. Snijd open en besmeer de binnenkant met de gemaakte roomkaas. Vul ze met de gegrilde groente plakken, rucola en geraspte kaas.
Meld je aan en praat mee