- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de sjalot.
- Pel en snijd de knoflook.
- Verhit voor de roomsaus een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Scheur de ham in grove repen en bak circa 2 minuten mee met de ui en de knoflook. Voeg een derde van de doperwten toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de kookroom toe. Rasp de pecorino boven de pan, roer goed door en breng op smaak met versgemalen peper. Meng de pasta door de saus. Voeg de helft van de spinazie toe en verwarm nog kort mee.
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de resterende doperwten in circa 3 minuten gaar. Giet de doperwten af en spoel koud. Pureer voor de doperwtenpesto de doperwten met de resterende spinazie, olijfolie extra vierge en een klein beetje roomsaus met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk en scheur de munt in stukjes.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden. Lepel de doperwtenpesto eroverheen. Rasp er nog een beetje pecorino overheen. Garneer met de munt.
0 reacties