De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pipe rigate met ham en doperwtenpesto

25 min kooktijd
Pipe rigate met ham en doperwtenpesto

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Verhit voor de roomsaus een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Scheur de ham in grove repen en bak circa 2 minuten mee met de ui en de knoflook. Voeg een derde van de doperwten toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de kookroom toe. Rasp de pecorino boven de pan, roer goed door en breng op smaak met versgemalen peper. Meng de pasta door de saus. Voeg de helft van de spinazie toe en verwarm nog kort mee.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de resterende doperwten in circa 3 minuten gaar. Giet de doperwten af en spoel koud. Pureer voor de doperwtenpesto de doperwten met de resterende spinazie, olijfolie extra vierge en een klein beetje roomsaus met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en scheur de munt in stukjes.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Lepel de doperwtenpesto eroverheen. Rasp er nog een beetje pecorino overheen. Garneer met de munt.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker