Pindasnoepjes & zoete aardappelbonbons uit de Antillen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pindasnoepjes
Meng de room- en pindakaas door elkaar en voeg de poedersuiker toe. Kneed met je handen alles goed door elkaar tot de poedersuiker compleet is opgenomen.

Schep met een theelepel even grote balletjes en wentel ze door de de basterdsuiker. Koel de balletjes minstens 30 minuten in de koelkast en zet ze in de papieren vormpjes.

Zoete aardappelbonbons
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Schil en snijd de aardappel in dikke plakjes. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar. Giet het water af en prak de aardappel fijn met de pureestamper. Voeg suiker, kokos en limoensap toe en roer goed door. Verwarm het geheel op laag vuur tot de suiker is opgelost. Blijf goed roeren om verbranden te voorkomen. Schep het over in een schaal om het sneller te laten afkoelen.

Schep met een eetlepel hoeveelheden ter grote van een pingpongbal. Draai met je beide handen tot een balletje. Als de aardappel te drassig is, gebruik dan 2 eetlepels om een quenelle te maken en draai daar dan bolletjes van. Wentel het balletje door de kokos en leg ze in het papieren vormpje.

Ingredienten

4
Personen

Pindasnoepjes

  • 50 g roomkaas
  • 150 g pindakaas met stukjes
  • 150 g poedersuiker

Zoete aardappelbonbons

  • 250 g zoete aardappel
  • 75 g suiker
  • 20 g geraspte kokos
  • 0.5 limoen

Extra nodig

  • 40 papieren koekvormpjes
  • pureestamper
  • bruine basterdsuiker om te decoreren
  • geraspte kokos om te decoreren
Geef je waardering
1