Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Pilav

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 blik perziken op siroop
  • 400 g kippendijen
  • olijfolie om in te bakken
  • 20 g tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el maïzena

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Rijst

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing..

Pilav

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van circa 1 cm. 
  • Ris de tijm.
  • Zeef de perziken, bewaar het vocht en snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Snijd de kippendijen in reepjes.
  • Verhit olie in een hoge pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de kippendijen toe en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de tijm toe en laat rustig bakken. Blijf circa 3 minuten roeren.
  • Blus af met 150 ml water.
  • Voeg de perziksiroop, aubergine, paprika en de ketjap manis toe.
  • Stoof met deksel op de pan circa 10 minuten.
  • Voeg op het laatst de stukjes perzik toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer maïzena aan met water en schenk bij de pilav. Kook circa 3 minuten door tot de maïzena gebonden is.
  • Serveer de rijst bij de pilav.

Geef je waardering

294
Pilav