De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pilav

30 min (voor)bereidingstijd
Pilav

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing..

Pilav

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van circa 1 cm. 
  • Ris de tijm.
  • Zeef de perziken, bewaar het vocht en snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Snijd de kippendijen in reepjes.
  • Verhit olie in een hoge pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de kippendijen toe en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de tijm toe en laat rustig bakken. Blijf circa 3 minuten roeren.
  • Blus af met 150 ml water.
  • Voeg de perziksiroop, aubergine, paprika en de ketjap manis toe.
  • Stoof met deksel op de pan circa 10 minuten.
  • Voeg op het laatst de stukjes perzik toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer maïzena aan met water en schenk bij de pilav. Kook circa 3 minuten door tot de maïzena gebonden is.
  • Serveer de rijst bij de pilav.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker