Rijst
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing..
Pilav
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van circa 1 cm.
- Ris de tijm.
- Zeef de perziken, bewaar het vocht en snijd de perziken in kleine stukjes.
- Snijd de kippendijen in reepjes.
- Verhit olie in een hoge pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de kippendijen toe en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de tijm toe en laat rustig bakken. Blijf circa 3 minuten roeren.
- Blus af met 150 ml water.
- Voeg de perziksiroop, aubergine, paprika en de ketjap manis toe.
- Stoof met deksel op de pan circa 10 minuten.
- Voeg op het laatst de stukjes perzik toe en breng op smaak met zout en peper.
- Roer maïzena aan met water en schenk bij de pilav. Kook circa 3 minuten door tot de maïzena gebonden is.
- Serveer de rijst bij de pilav.
0 reacties