Pikante Thaise kippensoep

23
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

De pikante Thaise kippensoep:

  • Snijd de kipfilet in dunne repen.
  • Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
  • Schil de gember en snijd of rasp fijn.
  • Was de serehstengel en kneus hem door hem op verschillende plaatsen te knakken.
  • Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember en sereh toe.
  • Laat het circa 25 minuten zachtjes koken.
  • Was de paksoi en snijd fijn.
  • Schil de wortel en rasp.
  • Voeg 5 minuten voorhet einde van de kooktijd de paksoi, wortel en noedels toe.
  • Verwijder de serehstengel.
  • Breng de soep op smaak met vissaus en rasp van de limoenschil.
  • Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven de pan.

Koekjes van filodeeg:

  • Pak 2 vellen filodeeg en leg deze naast elkaar. Bestrijk beide velletjes met olie
  • Leg er blaadjes koriander op en strooi de paprikapoeder erover.
  • Leg het andere velletje filodeeg met bestreken kant op de koriander en druk goed aan. Snijd in 4 of 8 stukken.
  • Bak de koekjes in circa 5 minuten krokant in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Pikante Thaise kippensoep

  • 250 g kipfilet
  • 2 rode pepers
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 stengel sereh
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 0.5 winterwortel
  • 150 g noedels
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 vellen filodeeg
  • zonnebloemolie
  • 2 takjes koriander
  • 1 tl paprikapoeder
Geef je waardering
23