De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Piccata van tomaat

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Het eiermengsel: Snij de blaadjes van rozemarijn en tijm fijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Breek de eieren in een kom en klop de eieren los. Voeg de rozemarijn, tijm, knoflook en 80 gram Parmezaanse kaas toe aan het eiermengsel.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Piccata van tomaat

Bereidingswijze

 

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Het eiermengsel:

Snij de blaadjes van rozemarijn en tijm fijn.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

Breek de eieren in een kom en klop de eieren los. 

Voeg de rozemarijn, tijm, knoflook en 80 gram Parmezaanse kaas toe aan het eiermengsel. Roer dit goed door.

Zet het eimengsel en de resterende kaas even apart.

De groente

Snijd de champignons in gelijke plakken.

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.

Verhit een scheut olie in een pan. Voeg de champignons en paprika toe en bak dit in circa 6 minuten gaar.

De tomaatpiccata:

Snijd de tomaten in plakken van circa 1 centimeter.

Strooi bloem op een bord.

Haal de plakken tomaat door de bloem en vervolgens door het eiermengsel.

Verhit een scheut olie in een pan. Bak de plakken tomaat in circa 4 minuten mooi goudbruin.

De pasta afmaken:

Giet de pasta af en meng de gebakken champignons en paprika erdoor.

Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de pasta.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.