Piccata van tomaat

4
Gemiddeld
Piccata van tomaat

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Het eiermengsel:

Snij de blaadjes van rozemarijn en tijm fijn.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

Breek de eieren in een kom en klop de eieren los. 

Voeg de rozemarijn, tijm, knoflook en 80 gram Parmezaanse kaas toe aan het eiermengsel. Roer dit goed door.

Zet het eimengsel en de resterende kaas even apart.

De groente

Snijd de champignons in gelijke plakken.

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.

Verhit een scheut olie in een pan. Voeg de champignons en paprika toe en bak dit in circa 6 minuten gaar.

De tomaatpiccata:

Snijd de tomaten in plakken van circa 1 centimeter.

Strooi bloem op een bord.

Haal de plakken tomaat door de bloem en vervolgens door het eiermengsel.

Verhit een scheut olie in een pan. Bak de plakken tomaat in circa 4 minuten mooi goudbruin.

De pasta afmaken:

Giet de pasta af en meng de gebakken champignons en paprika erdoor.

Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de pasta.

 

Ingredienten

4
Personen

Piccata van tomaat

  • 400 g gedroogde tagliatelle
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 grote tomaten (coeur de boef of vleestomaten)
  • 20 g bloem
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper
Piccata van tomaat
Geef je waardering
4