Piccata van kipfilet met citroen en kappertjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. 
• Schil en halveer de aardappels en kook in de pan met water circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.


Kipfilet piccata
• Leg de kipfilets tussen 2 stukjes plasticfolie. Sla de kipfilets plat met een koekenpan.Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en peper en wentel door de bloem.
• Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in circa 6 minuten om en om goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg op een bord.
• Voeg de witte wijn toe aan de pan van de kip en laat circa 3 minuten inkoken.
• Voeg het sap van de citroen en de kappertjes toe. Roer goed door en verwarm de saus circa 2 minuten.
• Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en het vlees toe aan de pan en laat circa 5 minuten garen.

Salade
• Pel en snijd de ui in ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
• Snijd de komkommer in plakjes. Pluk de sla.
• Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
• Meng de kropsla, de ui, de cherrytomaatjes, de komkommer, de paprika en de olijven.
• Breng de salade op smaak met olijfolie extra vergine, een scheutje rode wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Piccata van kipfilet

  • 800 g aardappels
  • 4 kipfilets
  • 4 el bloem
  • 2 el boter
  • 125 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje bladpeterselie

Salade

  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 0.5 komkommer
  • 1 kropsla
  • 1 groene paprika
  • 3 el pitloze zwarte olijven
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 el rode wijnazijn

Extra nodig

  • plastic folie
Geef je waardering
0