Piccalillystoof
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Halveer de prei in de lengte, was en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 2 minuten mee.
- Bestrooi de kipbraadsticks met een beetje zout en versgemalen peper en voeg ze toe aan de pan met champignons. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de room, water, piccalilly, en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten op middelhoog vuur, met de deksel op de pan gaarkoken.
- Giet de kapucijners af en spoel ze schoon
- Voeg de kapucijners circa de laatste 2 minuten toe aan de pan en roer door
- Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
Haricots verts met spek
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Leg de plakken katenspek uit op het aanrecht en leg op elke plak katenspek circa 8 haricots verts. Rol het katenspek op.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de haricots verts met spek in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
Verdeel de piccalillystoof over borden en leg de haricots verts in spek erop.
0 reacties