Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Piccalillystoof

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kipbraadsticks
  • 200 ml kookroom
  • 300 ml water
  • 3 el piccalilly
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 800 g kapucijners

Haricots verts met spek

  • 200 g haricots verts
  • 150 g katenspek

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Piccalillystoof

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte, was en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Bestrooi de kipbraadsticks met een beetje zout en versgemalen peper en voeg ze toe aan de pan met champignons. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de room, water, piccalilly, en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten op middelhoog vuur, met de deksel op de pan gaarkoken.
  • Giet de kapucijners af en spoel ze schoon
  • Voeg de kapucijners circa de laatste 2 minuten toe aan de pan en roer door
  • Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Haricots verts met spek

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Leg de plakken katenspek uit op het aanrecht en leg op elke plak katenspek circa 8 haricots verts. Rol het katenspek op.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de haricots verts met spek in circa 6 minuten goudbruin en krokant. 

Serveren
Verdeel de piccalillystoof over borden en leg de haricots verts in spek erop.

    Geef je waardering

    8
    Piccalillystoof