Deze persillade voor vlees en vis is enorm lekker. Maak jouw stukje vlees of vis extra lekker met deze persilade. Perfect voor tijdens het gourmetten.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bosje dille
  • 1/4 bosje dragon
  • 200 g zalmfilet zonder huid
  • 200 g biefstuk

Extra nodig

  • gourmetstel + pannetjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie.  

Voeg de olijfolie en de knoflook toe aan een pan. Bak de knoflook circa 2 minuten en voeg dan de ui toe en bak nog circa 1 minuut. Voeg de peterselie toe en bak nog circa 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen. En verdeel over 2 bakjes. 

Snijd de dille en de dragon fijn. Snijd de zalm in blokjes en de biefstuk in plakjes. Meng de dille door één van de bakjes van het ui-peterselie mengsel. Meng de zalmblokjes erdoor. Meng de dragon door het andere bakje en meng daar de biefstuk door. Breng de gemarineerde zalm en de biefstuk eventueel op smaak met peper en zout.  

Serveer de gemarineerde zalm en biefstuk in schaaltjes bij de gourmet. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

39
Dillepannenkoekjes met gerookte zalm
Aardappel-rosti