Penne all’arrabbiata

301
Makkelijk
Penne all’arrabbiata

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de peper fijn. Laat de zaadjes erin voor een wat meer pittige saus, verwijder ze voor een milde saus. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de hele tenen knoflook en de gehakte chilipeper erbij. Bak dit tot de tenen knoflook lichtbruin zijn. Haal de knoflook uit de pan en gooi deze weg. Doe de tomaten in de pan en prak ze fijn met een spatel. Doe de helft van de gehakte peterselie erbij. Voeg wat zout en eventueel peper toe en laat dit 15 minuten op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de penne al dente in ruim, gezouten water. Rasp de Pecorino op een fijne rasp. Giet de penne af en schep ze door de saus in de pan. Zet het vuur hoog en verwarm circa 1 minuut. Schep de pasta op warme borden, bestrooi met Pecorino en garneer met wat peterselie.

Salade
Verhit een bakpan op een laag vuur. Doe het amandelschaafsel erbij. Schud zo nu en dan met de pan (of gebruik een spatel) en rooster het amandelschaafsel mooi lichtbruin. Snijd de semi-zongedroogde tomaten fijn. Doe de gemengde sla in een kom en verdeel de stukjes semi-zongedroogde tomaten en het amandelschaafsel erover. Spray olijfolie op de salade en bestrooi met zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Penne all’arrabbiata

  • 6 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 550 g gepelde tomaten uit blik
  • 400 g penne rigate
  • 100 g Pecorino

Salade

  • 80 g gemengde sla
  • 1 el (semi-)zongedroogde tomaten
  • 1 el amandelschaafsel
  • olijfolie spray extra vergine
Penne all’arrabbiata
Geef je waardering
301