De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Penne all’arrabbiata

Snijd de peper fijn. Laat de zaadjes erin voor een wat meer pittige saus, verwijder ze voor een milde saus. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de hele tenen knoflook en de gehakte chilipeper erbij. Bak dit tot de tenen knoflook lichtbruin zijn.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Penne all’arrabbiata

Bereidingswijze

Snijd de peper fijn. Laat de zaadjes erin voor een wat meer pittige saus, verwijder ze voor een milde saus. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de hele tenen knoflook en de gehakte chilipeper erbij. Bak dit tot de tenen knoflook lichtbruin zijn. Haal de knoflook uit de pan en gooi deze weg. Doe de tomaten in de pan en prak ze fijn met een spatel. Doe de helft van de gehakte peterselie erbij. Voeg wat zout en eventueel peper toe en laat dit 15 minuten op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de penne al dente in ruim, gezouten water. Rasp de Pecorino op een fijne rasp. Giet de penne af en schep ze door de saus in de pan. Zet het vuur hoog en verwarm circa 1 minuut. Schep de pasta op warme borden, bestrooi met Pecorino en garneer met wat peterselie.

Salade
Verhit een bakpan op een laag vuur. Doe het amandelschaafsel erbij. Schud zo nu en dan met de pan (of gebruik een spatel) en rooster het amandelschaafsel mooi lichtbruin. Snijd de semi-zongedroogde tomaten fijn. Doe de gemengde sla in een kom en verdeel de stukjes semi-zongedroogde tomaten en het amandelschaafsel erover. Spray olijfolie op de salade en bestrooi met zout en versgemalen peper.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.