Penne alla amatriciana

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui en snijd de rode peper fijn. Snijd de bacon in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Verhit olie in een pan en bak de bacon. Voeg de peper toe en bak kort mee. Haal de bacon en peper uit de pan en fruit de ui in dezelfde pan. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de bacon terug in de pan en blus af met de wijn. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met peper en kook circa 15 minuten op laag vuur. Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing en roer de pasta door de saus.

Serveer de pasta in een diep bord en strooi er Parmezaanse kaas over.

Ingredienten

4
Personen

Penne alla amatriciana

  • 0.5 ui
  • 1 rode peper
  • 100 g bacon
  • olijfolie
  • 350 g gepelde tomaten
  • 1 glas droge witte wijn
  • versgemalen peper
  • 400 g penne rigate
  • 75 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
16