De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Patatas bravas met gebakken halloumi

Een heerlijk gerecht van Spaans gekruide aardappeltjes met krokante halloumikaas.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Patatas bravas met gebakken halloumi

Bereidingswijze

Patatas bravas

Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de champignons in vieren. Verhit een scheutje olie in een (koeken)pan en bak de champignons, krieltjes en twee derde van de uien in circa 10 minuten gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende uienringen circa 3 minuten. Voeg de knoflook, paprikapoeder, chilivlokken en gemberpoeder toe en laat circa 2 minuten op laag vuur meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat circa 4 minuten koken. Snijd de koriander in dunne repen. Roer de koriander door de tomatensaus. Schep de gebakken aardappels op een bord en schep daar de tomatensaus overheen.

Halloumi

Snijd de halloumi in 4 dikke plakken. Strooi de bloem op een bordje. Kluts de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een bordje. Wentel de plakken halloumi één voor één door de bloem, door het ei en tot slot door het paneermeel. Verhit een scheutje olie in een (koeken)pan en bak de halloumi om en om in circa 6 minuten goudbruin.

Tip

Je kunt in plaats van halloumi ook fetakaas gebruiken. De bereidingswijze is precies hetzelfde.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.