Pasta Stroganoffsaus

30
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.

Pasta koken:

  • Kook de pasta gaar volgende de gebruiksaanwijzing. Roer af en toe door.
  • Giet de pasta af en laat een beetje vocht in de pan zitten.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.

De stroganoffsaus:

  • Pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak grof.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook in de pan.
  • Voeg het gehakt toe en laat even rullen.
  • Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes.
  • Halveer de tomaten verwijder de aanzet en snijd in kleine blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg de champignons toe.
  • Bak op hoog vuur zodat het vocht uit de champignons goed kan verdampen. Voeg dan de paprika en tomatenblokjes toe.
  • Zet het vuur lager en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken.
     
  • Roer de room erdoor, laat de saus niet meer koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de augurk in reepjes. Hak de bieslook fijn.
  • Voeg de augurk en bieslook toe ter garnering.

Ingredienten

4
Personen

Pasta Stroganoffsaus

  • 200 g volkoren penne pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 puntpaprika
  • 4 tomaten
  • 250 g champignons
  • 50 g bakboter
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • 0.25 bosje bieslook
  • 6 augurken
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
30