Pasta met Parmezaan

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Gepofte cherrytomaten

  • Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  • Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met olijfolie en balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pof de cherrytomaatjes circa 1 uur.

Kruidendressing

  • Pel en rasp de knoflook fijn boven de olijfolie.
  • Snijd de peper in stukken en voeg toe aan de olijfolie
  • Pluk de peterselie en de basilicum.
  • Halveer de achtergehouden citroen.
  • Meng de knoflook, rode peper, peterselie, basilicum.
  • Rasp de rest van de citroen, halveer en voeg samen met het sap toe aan de dressing.
  • Mix met een staafmixer tot een dressing.

Pasta

  • Bereid de tagliatelle volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de tagliatelle uitlekken meng de pasta door de dressing.
  • Verhit een scheut grappa in een pan. Steek de alcohol aan voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en meng door.
  • Serveer de pasta, serveer met de gepofte cherrytomaten.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte cherrytomaten

  • 10 cherrytomaten
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 scheut balsamicoazijn

Kruidendressing

  • 0.5 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie extra vergine
  • 3 cm rode peper
  • 0.5 bos peterselie
  • 0.5 bos basilicum
  • 1 citroen

Pasta

  • 300 g tagliatelle
  • 1 scheut grappa
  • 200 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • ovenschaal
  • staafmixer
Geef je waardering
11