Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Leg ze met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in de oven tot het vel donker is.
Snijd de worstjes in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en bak de worstjes circa 5 minuten.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en hak intussen de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Ris de tijm.
Haal de worstjes uit de pan en fruit voor de saus de ui en knoflook in de pan van de worstjes. Voeg de tomatenpuree en tijm toe, bak kort mee, schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel op laag vuur aan de kook. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de saus.
Haal de paprika’s uit de oven, laat ze even afkoelen en verwijder het donkere velletje. Giet de pasta af en roer er een scheutje olie door.
Snijd de paprika’s in stukjes en voeg met de worstjes toe aan de pan met saus en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de spaghetti op bord en schep er een flinke lepel saus op. Garneer met basilicum.
Meld je aan en praat mee